top of page
  • Foto van schrijverErasmus+ traveller

Inclusion and Support for Students with Special Needs In and Out of the Classroom.Barcelona.

Bijgewerkt op: 20 feb. 2023


Vandaag zijn we gestart met onze buitenlandse opleiding voor leerlingen met speciale noden. Op dag één hebben we vooral kennis gemaakt met onze collega's uit Polen, Litouwen, Slovakije, Spanje en Italië. Boeiend om te zien en te horen hoe andere scholen in andere landen georganiseerd zijn. Ook wij hadden een presentatie bij om onze beide campussen toe te lichten.






Dinsdag en woensdag hard gewerkt rond inclusie en leerstoornissen. Welke leerstoornissen zijn er, wat zijn de kenmerken en vooral hoe ga ik hiermee aan de

slag in de klas. Met een oefening gebaseerd op de kunstwerken van Salvator Dahli, leerden we hoe we iedereen kunnen betrekken in een les. We leerden ook dat het belangrijk is om te spreken over "een leerling met autisme" en niet te spreken over een "autistische leerling". Ook werd het belang van een rustige ruimte in je school in te richten besproken om leerlingen met speciale noden tot rust te laten komen. Even weg van alle prikkels.

Tussendoor nemen we de tijd om culturele uitstappen te doen. En uiteraard horen daar de Sagrada Familia en andere bouwwerken van Gaudi bij.


Op woensdag, donderdag en vrijdag kregen we lessen van Martha. De eerste dagen van de week was dat van Yudith, allebei zeer gepassioneerde leerkrachten. Tijdens het tweede deel van de week lag de nadruk vooral op mindfulness. Hoe kan ik een drukke klas kalmeren en mezelf tot rust brengen. We deden aan mindful fotograferen en meditatie. Op vrijdag moesten we afscheid nemen van onze buitenlandse collega's. Omdat het zo'n fijne groep mensen bij elkaar was, was dit toch wel een emotioneel moment.

Tijdens de culturele uitstappen bezochten we nog het Picasso museum, een hippe volkswijk en La Pedrella. Het was een onvergetelijke week!


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page